Понеділок, 29.04.2024, 01:05

Подорожуй весело! 

Меню сайту
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Куди хочете поїхати ?
Всього відповідей: 20
Друзі сайту
Каталог сайтів :: Found
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2011 » Березень » 18 » Париж, поїхали !
01:20
Париж, поїхали !

В неділю їду в Париж по наступному маршруту:

Прага – Нюрнберг – Париж – Люксембург -  Дрезден

Це звичайно ми виїжджаємо зі Львова і повертаємось назад ,у Львів.

Подорож звичайно цікава, але і важка, зараз сиджу і перечитую усю інформацію по Парижу,  та інших містах по маршруту.

Чому акцентую увагу на Парижі, а не на будь якому іншому місті туру, так це тому, що ми там будемо жити 3 дні, тобто центральне.

Чесно кажучи, я не в захваті від Парижу, досить брудне місто, Прага і Нюрнберг мені подобаються більше.  Місто з населенням в 11,5 мільйонів і не розбереш де воно починається, де закінчується їдеш ніби по місту а тут знак , що ти в якомусь селі, в передмісті, хоча ,якби не знак, ти б цього навіть не зауважив.

Транспортна система доволі специфічна, треба розібратись з поїздами (метро), є випадки, коли одна лінія метро розділяється не дві, тут треба бути уважним бо один поїзд на цій лінії їде в одну сторону, а другий в другу. Визначити це легко, треба дивитись, які лампочки світяться на табло в холі метро,  туди він і їде. Перший раз я заблукав з групою ))) Ціни на метро не пам’ятаю, бо був в грудні, приїду напишу обов’язково.

 Місто, дійсно дуже красиве, але величезна кількість бомжів, трошки змінює фарби.

І ще одна річ, яка мені не сподобалась, дуже мала кількість людей, які говорять англійською мовою, там практично неможливо порозумітись з перехожими. 

Ціни там шалено високі, середній чек 20 євро, це щоб поїсти, але мені показали одне кафе , як у нас кажуть дешево і сердито, називається Flunch і можна вкластись в 10ку.

Система там дуже цікава, ти замовляєш основну страву, наприклад, стек – 7 євро і ідеш з ним на касу оплачувати. Після оплати ти заходиш в зал, де стоїть величезний стіл, а на ньому гарніри і «все включено» , тобто бери гарнірів скільки завгодно. От це саме те місце, де в Парижі можна дешево поїсти, можливо ще десь є подібні місця, але я про них поки не знаю )))        

Не зважаючи на те, що це дешеве кафе типу нашої пузатої хати, але там дуже смачно, мене французка кухня порадувала, там навіть фаст фуд вуличний якийсь  інший, вишуканіший.

Раз вже про їжу, то в готелях, вас на сніданки не дуже порадують, вам дадуть національний сніданок: круасан, джем в баночці, масло, ковбаску, булочку і каву, все в одному екземплярі, не дуже ситно(((

А в загальному, це величезний мегаполіс, з бетону і каміння, з вишуканими садами, парками і дивовижними будівлями.

Це місто треба відчути, тоді можна побачити більше ніж великий мурашник.

Відвідайте Лувр, погуляйте в парку Тюїльрі, пройдіться по Єлисейських полях, поплавайте Сеною на кораблику і обов’язково відвідайте острів Сіте, колиску Парижа, де все починалось…  

Переглядів: 1241 | Додав: Da_li | Теги: спогади, кухня, романтика, Париж, поради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: